Suç örgütüne üye olmak suçlarından tutuklanan Bahar ve Nihal Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Mahkeme, Bahar Candan dahil 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Nihal Candan, kardeşinin tahliye edilmesini ailesine bildirirken, "Söylemiştim, tahliye, çok mutluyum" dedi.

Yunanistan sahil güvenliğinin Türk kara sularını ihlali açıklaması Yunanistan sahil güvenliğinin Türk kara sularını ihlali açıklaması

İddianamede, Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşmada, Bahar Candan sık sık ablası Nihal Candan'a bakarak gülümsedi. Nihal Candan, kardeşine moral vermek için, "Kıyafetlerini dolaba yerleştirdim, tütsüler yaktım, sabah dua ettim çok enerjik uyandım. Seninle birlikte eskisi gibi kahve içeceğiz," dedi.

Bahar Candan savunmasında, hesabında 13 milyon lira olduğu iddiasının gerçek olmadığını belirterek, "Ablam ve benim bu dosyada olmamız gerçeğin ortaya çıkmasına engel oluyor," dedi. Tanık Esra Çapan, dolandırıcılık olayında mağdur olduğunu ve aracının iade edilmediğini söyledi. Tanık Sertaç Katırcı ise, bir rezidansta Onur Apaydın'a serum taktığını ifade etti.

Savcı, müştekilerin zararlarının giderilmesi için süre verilmesini ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ancak mahkeme, Bahar Candan dahil 6 sanığın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: DHA