MHP Lideri Devlet Bahçeli, sabahki grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun fırlattığı idam ipiyle poz verdi. Dervişoğlu, Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkındaki açıklamalarına tepki olarak urgan ipini fırlatmıştı. MHP, İYİ Parti'den bu ipi talep etti.

MHP'nin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, Devlet Bahçeli'nin sabah kendisine fırlatılan urgan ipiyle poz verdiği görüldü. İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, grup toplantısında Bahçeli'nin Öcalan hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Eski Milli Savunma Bakanı ve MHP Kayseri Milletvekili Çakmakoğlu hayatını kaybetti Eski Milli Savunma Bakanı ve MHP Kayseri Milletvekili Çakmakoğlu hayatını kaybetti

Bahçeli, dün yaptığı grup toplantısında terörist başı Öcalan'ın Meclis'e gelerek konuşma yapmasını önererek, "Tecridi kaldırılsın, terörist başı gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkının kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

Bu sözlere tepki yağarken, İYİ Parti'den dikkat çeken bir hamle geldi. Bahçeli'nin 2007'deki bir mitingde 'Öcalan'ın idamı' çağrısına gönderme yapan Dervişoğlu, "Al bunu başının ucuna as" diyerek urgan ipini kameralar önünde fırlattı.

Dervişoğlu'nun bu çıkışı sonrası Bahçeli, İYİ Parti'den urgan ipini istedi. İYİ Parti'nin ipi göndermesinin ardından, Devlet Bahçeli odasına astığı urgan ipiyle poz verip sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaynak: Haber merkezi