Kış saati uygulamasına geçilmemesiyle ilgili eleştiriler sürerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu konuda merak edilenleri açıkladı. Son yıllarda, özellikle sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar, kış saati uygulamasının olmaması nedeniyle eleştirilerini dile getirirken, Bakan Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Lübnan'daki 2,500 Türk Vatandaşını Tahliye Ediyor Türkiye, Lübnan'daki 2,500 Türk Vatandaşını Tahliye Ediyor

Avrupa'da 29 Eylül 2024 tarihinde yaz saati uygulaması sona erdi ve kış saati uygulamasına geçildi. Ancak Türkiye'de bu uygulamanın hayata geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. Türkiye'de 2016 yılından beri kış saati uygulanmıyor ve vatandaşlardan eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Tartışmalar devam ederken, Bakan Bayraktar konuya ilişkin açıklama yaptı. AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, kış saati uygulaması hakkında konuştu. Bayraktar, "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili düzenlemeler yapabilirler" dedi.

Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre, kış saati uygulaması 2024-2025 yılında da uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Kaynak: Haber merkezi