İçişleri Bakanı Ali Güler, resmi temaslar kapsamında Macaristan İçişleri Bakanı Sándor Bobrovniczky ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan arasındaki bu buluşma, iki ülke arasındaki işbirliklerini güçlendirmek amacıyla yapıldı.
Görüşmede güvenlik alanında işbirliği konuları ele alındı. Her iki taraf da terörle mücadele, göç yönetimi ve siber güvenlik gibi kritik meselelerde ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Bu bağlamda, bilgi paylaşımının artırılması gerektiği ifade edildi.
Ayrıca, toplantıda iki ülkenin iç güvenlik politikaları hakkında karşılıklı deneyimlerin paylaşılması kararlaştırıldı. Bakan Güler'in ziyareti sırasında yapılan bu görüşmelerin, Türkiye-Macaristan ilişkilerine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.