Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı davayı değerlendirerek, "Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış." dedi. Bakan Tunç, İmamoğlu'nun bir televizyon programında kullandığı "Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan" sözlerine sert tepki gösterdi.

Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz ve yargıyı tehdit edemez." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları özetle şöyle:

"Bu ayın sonu gibi yargı reformu Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. Yasama yasa değişikliği konularında hem avukatlarımız hem yargı mensuplarımızla birlikte üstün gayret gösteriyoruz.

Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Televizyon programlarına çıkarak, el kol sallayarak yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz."

Ne Olmuştu?

CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası aldığı davayı değerlendirmişti. İmamoğlu, "Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar." ifadelerini kullanmıştı.
 

Kaynak: Haber merkezi