Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu'na yaptığı sunumda, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekti. Bakan Tunç, 'Kadına şiddeti meşru göstermeye çalışan hiçbir bahaneyi kabul etmiyoruz' diyerek, bu konuda kararlı bir duruş sergiledi.

Tunç, denetimli serbestlik uygulamaları hakkında da bilgi vererek, mevcut durumda 927 kişinin bu kapsamda takip edildiğini ifade etti. Ayrıca, 'BİOSİS' (Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi) adını verdikleri projeyle, denetimli serbestlik yükümlülüklerinin elektronik izleme yöntemiyle takip edileceğini belirtti. Bu projenin yürürlüğe girmesi için gerekli mevzuat altyapısının oluşturulduğunu ve 2024 yılında hayata geçirileceğini kaydetti.

Tayland ile ticaret hacmi 1,5 milyar doları aştı Tayland ile ticaret hacmi 1,5 milyar doları aştı

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala'nın, 2022 yılında kurulan kadına yönelik şiddetle mücadele komisyonunun raporlarının kullanılıp kullanılmadığına dair sorusuna Bakan Tunç, Meclis'te önemli komisyon çalışmalarının yapıldığını ve geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak, raporların takip edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Bakan Tunç, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için faillerin sosyal ve ekonomik durumlarının da incelendiği bir araştırma yapıldığını belirterek, bu araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırma, faillerin çoğunluğunun düşük eğitim seviyesine sahip olduğunu, ekonomik zorlukların öfke düzeyiyle ilişkili olduğunu ve şiddet içeren bir aile ortamında büyüyen bireylerin, kendi evliliklerinde de şiddeti bir araç olarak kullandıklarını ortaya koydu.133573 2