Ekonomi

Balıkesir Havalimanı Nereye Gidiyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır yolcu uçağının inmediği Balıkesir Merkez Havalimanı'nda personel sayısının artmasına tepki gösterdi.

Abone Ol

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 6 yıldır yolcu uçağının inmediği Balıkesir Merkez Havalimanı'nda personel sayısının artmasına tepki gösterdi. Sarı, havaalanının zarar ettiğini belirterek, Ulaştırma Bakanı’na harekete geçme çağrısında bulundu.

Balıkesir Merkez Havalimanı, 6 yıl önce faaliyete geçmesine rağmen hâlâ bir yolcu uçağına ev sahipliği yapmadı.

Cumhuriyet'in haberine göre; CHP’li Serkan Sarı, bu duruma dikkat çekerek daha önce hazırladığı raporlar ve basın açıklamalarıyla konuyu gündeme taşıdı. Sarı, son açıklamasında “Bunca zamandır bir uçak bile inmedi, ama çalışan personel sayısı 46’dan 78’e çıktı" diyerek tepki gösterdi. Sarı, elindeki dürbünle semalarda uçak aradığını söyleyerek, "Hâlâ bir gelişme göremedik" dedi.

Giderleri  gelirinin 169 katı 

Sarı, havalimanının gelir ve gider rakamlarına da değinerek, havaalanının giderinin gelirinin 169 katı olduğunu ifade etti. Sarı, “Bu havaalanı için yapılan harcamalar 169 milyon TL'yi buldu ancak hâlâ bir uçak inmedi. Ulaştırma Bakanı’na çağrıda bulunuyorum; Balıkesir halkının yatırımı karşılık bulmalı” dedi. Sarı, havalimanının yıllık giderlerinin artmaya devam ettiğini, geçen yıl 78 milyon TL olan giderin bu yıl 150 milyon TL'yi bulacağını öngördüklerini belirtti.

Hesapsız Yatırımın Bedelini Kim Ödeyecek?

Havaalanının bugünkü değerinin 550 milyon TL olduğunu belirten Sarı, “Bu yatırımı yaparken kimin aklıyla hareket ettiniz? Bu hesapsızlığın bedelini kim ödeyecek?” diye sordu. Soru önergelerine verilen yanıtlarda, hava yolu şirketlerinin kârlı bulmadıkları için uçak indirmediğini öğrendiklerini ifade eden Sarı, bu durumu eleştirerek, “Madem uçak inmeyecekti, bu havaalanını neden yaptınız?” dedi.

Havaalanını Çalışır Hale Getirmek Zorundasınız

Sarı, Ulaştırma Bakanı’na çağrısını yineleyerek, “Bu havaalanını çalışır hale getirmek zorundasınız. Eğer bunu yapamazsanız Balıkesir halkının hakkını savunmaya devam edeceğim” dedi. Sarı, havaalanının çalışır hale getirilmesi için gerekli adımların atılmaması durumunda sorumluların açıklama yapmasını istedi. Sarı ayrıca, "Balıkesir halkı, bu yatırımın karşılığını bekliyor" diyerek sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Sarı, son olarak Cumhurbaşkanı ve Ulaştırma Bakanı’na seslenerek, “Bu yatırımı çalışır hale getirmek zorundasınız, sizleri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.