Bartın ilinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede şehri beyaza bürüdü. Yerel meteoroloji yetkilileri, bu durumun devam edeceğini ve akşam saatlerine kadar yoğunlaşabileceğini bildirdi. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 10 santimetreyi bulması bekleniyor.
Kar yağışının başlamasıyla birlikte, ulaşımda aksamalar yaşanmaya başlandı. Özellikle şehirlerarası yollarda sürücüler zor anlar geçirirken, yerel yönetimler de tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına hız verdi. Bartın Belediyesi, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için gerekli önlemleri aldıklarını duyurdu.
Ayrıca, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak veliler ve öğrenciler, hava koşullarını yakından takip ediyor. Bartın halkı, kış mevsiminin getirdiği bu güzelliklerin tadını çıkarırken aynı zamanda dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.