Batman'da, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak için bir araya geldi. Göstericiler, ellerinde dövizler ve pankartlarla sokaklarda yürüyüş yaptı. Protestocular, uluslararası toplumu bu duruma karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Etkinlikte konuşan temsilciler, İsrail'in uyguladığı politikaların insanlık onuruna aykırı olduğunu belirtti. Katılımcılar, Filistin halkının yanında olduklarını vurgulayarak dayanışma mesajları verdi. Gösteri sırasında güvenlik önlemleri alındığı gözlemlendi.

Şanlıurfa'da Suriyeli seyyar satıcılar arasında şiddetli kavga çıktı Şanlıurfa'da Suriyeli seyyar satıcılar arasında şiddetli kavga çıktı

Protesto etkinliği, Batman'ın merkezinde yoğun ilgi gördü. Yerel halkın yanı sıra farklı şehirlerden de katılımlar olduğu bildirildi. Etkinliğin barışçıl bir şekilde sona erdiği ifade edildi.182795 2-2