Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, 2 yaşındaki S.D. adlı bebek, şiddet gördüğü şüphesiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek ameliyat edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren bebeğin, yapılan adli tıp incelemesi sonucu cinsel istismara uğradığı kesinleşti. Olayla ilgili bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri ve komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki çocukları tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Deliller Gizlendi, Anne de Tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Almanya’da iki Türk hayatını kaybetti Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Almanya’da iki Türk hayatını kaybetti

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, soruşturmayı takip ettiklerini ve olayla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyduklarını belirtti. Gürcün, "Bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri’nin, çocuğunun durumunu fark etmesine rağmen delilleri gizleyip adli mercilerle paylaşmadığı tespit edildi. Anne, 3 gün boyunca çocuğunu hastaneye götürmeyerek bakım yükümlülüğüne aykırı davrandı. Bu ihmali ve delil karartması nedeniyle tutuklanması kararlaştırıldı" dedi.

Bebeğin Durumu Ciddiyetini Koruyor

Beyin kanaması geçiren ve ameliyat edilen 2 yaşındaki bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Baro Başkanı Gürcün, “Çocuğumuzun durumu stabil ancak hayati tehlikesi devam ediyor” şeklinde konuştu. Olaydan sonra bebeğin 5 yaşındaki ablası da koruma altına alındı.

Cinsel İstismar Adli Tıp Raporuyla Kesinleşti

Gürcün, "Adli tıp kurumunun bebeğimizle ilgili raporu tamamlandı ve dosyaya eklendi. Maalesef, raporla birlikte cinsel istismarın kesinleştiği ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki çocuk da tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturmanın derinleştirildiğini belirten Gürcün, adli makamların titizlikle çalıştığını ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılacağını söyledi.

Editör: Habererk Com