Ramazan ayının başlamasıyla birlikte İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde pide almak için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren fırınların önünde birikmeye başladı. İlk iftar öncesinde özellikle taze ve sıcak pidelere ulaşmak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturarak bekledi. Fırıncılar, yoğun talebe yetişebilmek için ek mesai yaparken, vatandaşlar da bu geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadı.
Kuyrukta bekleyenlerin çoğunluğunu aileler oluştururken, çocuklar da bu anı eğlenceli hale getirmek için çeşitli oyunlar oynadı. Pide almanın yanı sıra, Ramazan'ın bereketini paylaşmak amacıyla komşular arasında yapılan yardımlaşmalar dikkat çekti. Vatandaşlar, geleneksel lezzetleri tatma fırsatını değerlendirirken, sosyal medya üzerinden de bu anları paylaştı.
Beyoğlu'ndaki fırınlarda yaşanan yoğunluk, Ramazan ayının ruhunu yansıtırken, esnaf da bu dönemde işlerinin artmasından memnuniyet duydu. İlk iftar öncesindeki bu görüntüler, İstanbul'un kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.