Turizm cenneti Bodrum, son zamanlarda yüksek fiyatlar nedeniyle yerli ve yabancı turistleri Yunanistan'a kaptırdı. Pahalılığın ardından, en gözde yerlerinden biri olan Kumbahçe sahilinde yaşanan çöp sorunu hem turistleri hem de Bodrum'un yerlilerini isyan ettirdi.

Bir zamanlar turizmde dünya markası olan Bodrum'un en işlek yerlerinden Kumbahçe sahili ve sokaklarının çöp yığınlarıyla dolu görüntüsü, hem Bodrum halkının hem de turistlerin tepkisine neden oldu. İşletmeler tarafından gece 02:00 sıralarında dükkanların önlerine bırakılan çöpler, sabah saat 07:00-08:00 arasında belediye ekipleri tarafından toplanıyor. Ancak o saate kadar çöp poşetlerinden sızan pis su, etrafa kötü koku ve sinek yayıyor. Çöpler toplandıktan sonra bile, çöplerin bırakıldığı yerlerdeki pis görüntü tatilcileri rahatsız ediyor.

SÖZCÜ'ye konuşan bir taksici esnafı, "Pislikten usandım, ilgisizlikten usandım. Pislik içinde sinek çok, böcek çok. Sonra turist neden gelmiyor deniyor? Gelmez tabi, ben olsam ben de gelmem. Yunan adası bak dibimizde, kaçan kaçana," diye belirtti.

TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı TEM'de Zincirleme Kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı

Bodrum esnafı, zaten pahalı olduğu için hemen karşısında bulunan Kos adasını tercih eden tatilcilerin, sokaklardaki kirli görüntü nedeniyle artık Bodrum'u tercih etmemesinden muzdarip. Bodrumlu bir esnaf, "Yunan adalarına gidilmesinin nedeni pahalılık ve bir de her taraf pislik içinde. Yetersiz geliyor belediyenin elemanları," derken, çöp poşetleri arasından her sabah yürüyüş yapan tatilciler ve yerli halk ise belediyenin bir an önce bu kirli görüntüye çözüm bulmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: sözcü- GAMZE ELÇİ-CEM CENGİARSLAN