Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, AKP ve MHP'de yaşanan parti içi anlaşmazlıklara dikkat çekti. Tezkan, AKP'li vekillerin Recep Tayyip Erdoğan'a içten içe kızgın olduklarını belirterek, "Çünkü itiraz edenin, gerçeği dile getirenin, fikrini söyleyenin siyasi hayatı bitiyor," dedi. MHP'liler için ise "Bahçeli’nin Erdoğan’ın peşine takılmasından, pohpohlamasından rahatsızlar," ifadesini kullandı.

Tezkan, bugünkü yazısında AKP ve MHP'de yaşanan parti içi meseleleri ele aldı. AKP'lilerin Beştepe yönetiminden, MHP'lilerin ise genel merkezin tutumundan memnun olmadığını ifade eden Tezkan, "AKP de MHP de kaynıyor," diyerek, "Hepsi renk vermemeye, kuyruğu dik tutmaya çalışıyor, hepsi durumdan memnunmuş gibi görünme derdinde ama kazın ayağı öyle değil," ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a Kızıyorlar Ama...

Tezkan, AKP'li vekillerin halk arasında yaşadıkları itibar kaybı nedeniyle Erdoğan'a içten içe kızgın olduklarını belirtti. "Vekil olmanın çakasını satamıyorlar. Gittikleri il meydanında, ilçe lokantasında, köy kahvesinde itibar göremiyorlar. Çiftçiyle konuşsalar bir dert, işçi ile otursalar başka dert. Memurla yan yana gelmemek için köşe bucak kaçıyorlar. Nereye gitseler eskiden el üstünde tutuluyor, itibar görüyorlardı. Şimdi protesto ediliyorlar. Seçmen hesap soruyor," dedi.

MHP'liler de Rahatsız

Tezkan, MHP içinde yaşananları ise şöyle aktardı: "Bahçeli’nin iki dudağından çıkan söze bakmaktan, o söze göre hizalanmaktan sıkıldılar. Milletvekili olarak işlevleri sıfır. Varlar mı yoklar mı belli değil. Genel merkezi yöneten üçlüden emir beklemekten yoruldular. MHP’nin eski MHP olmadığını düşünüyorlar. Sağlam bir ideoloji üzerine kurulan MHP’nin dar kadro partisine dönüştüğünü görüyorlar. Liderleri Bahçeli’nin Erdoğan’ın peşine takılmasından, pohpohlamasından rahatsızlar."

Düşman Kardeş Gibi Dolaşıyorlar

Suçlu Meral Akşener Suçlu Meral Akşener

Öte yandan, Tezkan, AKP'li vekillerin MHP'lilerden; MHP'li vekillerin ise AKP'lilerden hoşlanmadığını belirtti. "Düşman kardeşler gibi dolaşıyorlar. AKP şimdilik MHP’ye mahkum… MHP desteğini çekerse sadece hükümet düşmez, rejim de yıkılır!... MHP’li vekillerin bu havası AKP’lileri çıldırtıyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi