Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek: 13 ile sarı kodlu uyarı Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek: 13 ile sarı kodlu uyarı

2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek final heyecanı öncesinde, Türkiye ve Hollanda arasındaki mücadele için Berlin'e gelen binlerce Türk taraftar, stada doğru yürüyüşe geçti. Ancak, Alman polisi, "Bozkurt" işareti yapan taraftarları durdurdu ve bu hareketin siyasi bir provokasyon olarak değerlendirilebileceğini, bu nedenle yürüyüşe devam edilmesine izin verilmeyeceğini belirtti.

Türkçe konuşan bir polis memuru, taraftarlara hitaben, "Sevgili arkadaşlar, maalesef taraftar yürüyüşünü durdurmak zorunda kaldık. Lütfen siyasi semboller kullanmaktan kaçının ve sadece takımınıza destek olmaya odaklanın," şeklinde bir uyarıda bulundu.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, bu uyarıyı yapan polis memurunun Türk kökenli Alman polis komiseri Ömer Keleşoğlu olduğunu duyurdu ve onun taraftarlara Türkçe olarak nazik bir şekilde ılımlı olmalarını rica ettiğini bildirdi.

Bu olay, Türk taraftarların Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki "Bozkurt" sevinci nedeniyle aldığı iki maçlık cezayı protesto etme çabalarının bir parçası olarak görüldü.

Kaynak: Haber merkezi