Politika

BTP Lideri Baş İsrail'in Erdoğan'ı nasıl iktidarda tutacağını açıkladı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevde kalmasını istediğini belirtti.

Loading...

Abone Ol

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevde kalmasını istediğini belirtti. Baş, bu görüşünü çeşitli açıklamalarla destekledi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Erdoğan'a yönelik "Saddam" benzetmesini yorumlayan Baş, bu tür söylemlerin Erdoğan'ın kalması için yapıldığını ifade etti.

Baş, "Onlar gitsin istemiyor, kalsın istiyor. İsrail en rahat dönemini son 20 yıldır yaşıyor. Ortadoğu'nun garantörü Türkiye'dir, Ortadoğu 20 yıldır kan gölüne döndü. Kimin işine geliyor bu? İsrail'in işine geliyor," dedi.

Baş, İsrail'in Erdoğan'ın görevde kalmasını istemesinin nedenlerini de açıkladı. Ona göre, Erdoğan'ın yönetimi altında İsrail, Ortadoğu'da daha rahat hareket edebiliyor ve bölgedeki çıkarlarını koruyabiliyor. Ayrıca, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkların da İsrail'in işine geldiğini belirtti.

Baş, "Erdoğan ne İsrail'e, ne Amerika'ya, ne Avrupa'ya dik bir duruş ortaya koyabilecek durumda değil," diyerek, Erdoğan'ın dış politikada güçlü bir duruş sergileyemediğini savundu.