Politika

BTP Lideri Hüseyin Baş'tan çarpıcı anayasa çıkışı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, anayasa değişikliği konusuna iki farklı bakış açısı getirdi.

Abone Ol

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, anayasa değişikliği konusuna iki farklı bakış açısı getirdi. Baş, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk dört maddenin hedef alınabileceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın %50+1 oy şartından vazgeçmek isteyebileceğini belirtti.

Kişisel YouTube hesabından yaptığı açıklamada Baş, anayasa değişikliğinin vatandaşın öncelikli sorunu olmadığını vurguladı. "Vatandaşın derdi anayasa mı, açlık mı, sefalet mi, yoksulluk mu?" diye sordu. Baş, 1982 Anayasası'nın birçok maddesinin değiştirildiğini ve AKP'nin sürekli anayasa değişikliği gündemini masaya getirdiğini söyledi.

Baş, AKP'nin anayasanın ilk dört maddesini değiştirmek isteyebileceğini ve %50+1 oy şartından kurtulmak için muhalefete parlamenter sisteme dönüş teklif edebileceğini öne sürdü. Bu şekilde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarını sürdürmek için anayasa değişikliğine muhalefetle birlikte adım atabileceğini ifade etti.

Baş, ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilime dikkat çekti. Bahçeli'nin subliminal mesajlar vererek hükümete baskı yaptığını belirten Baş, Erdoğan'ın %50+1 şartını kaldırarak Bahçeli'ye olan bağımlılığını azaltmak isteyebileceğini söyledi. Bu durumda, Bahçeli'nin iktidardaki ortaklığını kaybetme endişesiyle anayasa değişikliğine karşı çıkabileceğini dile getirdi.