Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, Türkiye'nin sığınmacı politikası ve bölgesel istikrar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Önder, "Türkiye, demografik yapıda büyük bir değişime uğradı. Bu değişim, ülkeyi her an Suriye, Afganistan ya da Irak gibi bir duruma sokabilir" dedi. Hükümetin yanlışlarını eleştiren Önder, "Sığınmacıların kayıtları yetersiz ve bu, ülkemiz için büyük bir güvenlik riski oluşturuyor. Aile kuran ve çoğalan bu insanlar, zor şartlar altında ve eğitimsiz büyüyorlar, bu da suça meyilli bir ortam yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Önder, "2011'de Suriye'deki kriz başladığında da, bugün de aynı şeyi söylüyoruz: Esad ile gereksiz yere kavga ettik ve bu, IŞİD gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasına yol açtı. Bölgede Türkiye'yi de içine alacak bir karışıklık çıktığında, en önemli faktör demografik değişiklik olacak. Bu değişiklik zaten gerçekleşti ve Türkiye, demografik olarak büyük bir risk altında" şeklinde konuştu.

Ensar Vakfı yöneticisinin dekan atanmasına tepki gösteren öğrencilere suç duyurusu Ensar Vakfı yöneticisinin dekan atanmasına tepki gösteren öğrencilere suç duyurusu

Önder, "Esad ile normalleşme süreci konuşuluyor ama bu, planları hazırlayanların elindeki uyuyan hücreleri harekete geçirebilir. Suriye'nin güvenliğini sağlamak ve sığınmacıların ülkelerine dönüşünü teşvik etmek gerekiyor. Aksi takdirde, Suriye'nin kuzeyindeki otorite boşluğu devam ettiği sürece, terör ve karışıklıklar bitmez ve Türkiye'de iç savaş riski artar" diyerek endişelerini dile getirdi.

Kaynak: yenimesaj- Bülent Tapıcı