Türkiye genelinde emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik yaşandı. Bankacılık işlemlerinde yeni bir döneme girilirken, özellikle emeklileri etkileyen bir karar alındı. Artık, 81 ilde 20 bin Türk Lirası'nın altındaki para çekme ve yatırma işlemleri banka şubelerinde yapılamayacak ve bu işlemler için ATM'ler kullanılacak.

Bu yeni uygulama, banka şubelerindeki yoğunluğu azaltmayı ve ATM kullanımını teşvik etmeyi amaçladı. Ancak, bu durum özellikle ATM kullanımına aşina olmayan emekliler arasında endişe ve tepkilere neden oldu. Emekliler, şubelerdeki vezne görevlileri aracılığıyla istedikleri miktarda para çekme ve yatırma özgürlüğünü kaybetmekten duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Bankalar ise, ATM kullanımını artırarak operasyonel verimliliği iyileştirmeyi hedefledi. ATM kullanımı konusunda tecrübesiz olan emekliler için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, bu geçiş sürecini kolaylaştırmayı planlıyorlar. Yeni düzenlemenin, banka şubelerindeki yoğunluğu azaltarak vatandaşların işlemlerini daha hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlaması bekleniyor.

Enflasyonla birlikte emekli ve memurun zam oranı belli oldu Enflasyonla birlikte emekli ve memurun zam oranı belli oldu

Bu değişiklikle birlikte, banka müşterilerinin finansal işlemlerini daha modern ve teknolojik yöntemlerle yapmaları teşvik ediliyor ve bu süreçte bankaların sunduğu destek ve eğitimler önemli bir rol oynuyor.

Kaynak: Haber merkezi