Ekonomi

Çalışma Saatlerinde Köklü Değişim: 4 Yeni Formül

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerinin ardından Ahlat'ta toplanacak ve Ekim ayında Meclis gündemine gelecek yasal düzenlemeleri görüşecek.

Abone Ol

Hükümet, İş Kanunu'nda yapacağı değişikliklerle ilgili olarak kamuda esnek çalışma modelini 4 ayrı formülle ele alacak. Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne gelecek düzenlemeler şu şekilde olacak:

  1. Uzaktan Çalışma Modeli: Çalışanların fiziksel olarak iş yerinde bulunmadan işlerini yapabilmelerini sağlayan model.
  2. Kısmi Çalışma Modeli: Çalışanların haftalık veya günlük çalışma saatlerini belirli oranlarda azaltmalarına olanak tanıyan model.
  3. Değişken Zamanlı Çalışma Modeli: Çalışanların çalışma saatlerini esnek bir şekilde düzenleyebileceği model.
  4. Akademik Eğitim Amaçlı Çalışma Modeli: Çalışanların akademik eğitim alabilmeleri için iş saatlerinde esneklik sağlayan model.

Bu düzenlemeler, çağın mesleklerine göre uyarlanacak ve her meslek grubunu kapsamayacak. Özellikle dijital alanlarda ve mühendislik dallarında uygulanması öngörülüyor. Ayrıca, çalışma günlerinin 4 güne indirilmesi şimdilik uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor, ancak çalışma saatlerinin kısalması gündemde. Gençlerin ülke içinde istihdam edilmesi ve yapay zeka gibi alanlarda başarılı olan bireylerin Türkiye'de kalması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerinin ardından Ahlat'ta toplanacak ve Ekim ayında Meclis gündemine gelecek yasal düzenlemeleri görüşecek. Bu düzenlemeler arasında İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi ve Vergi Reformu yer alacak.