Politika

CHP İmamoğlu için toplanıyor

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasını değerlendirmek üzere İstanbul'da bir araya geleceği bildirildi.

Abone Ol

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasını değerlendirmek üzere yarın İstanbul'da toplanacak. CHP kurmayları, toplantıdan kesin bir karar çıkmasının beklenmediğini ve İstinaf Mahkemesi'nin kararına göre hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İmamoğlu'nun YSK üyelerine "ahmak" dediği suçlamasıyla yargılandığı davada, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı, İstinaf Mahkemesi'nde inceleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla düzenlenen toplantıya, CHP Genel Merkezi'nden temsilciler, İmamoğlu ve avukatları katılacak.

CHP kurmayları, İmamoğlu'na siyasi yasak verilmesinin toplumsal bir infiale yol açacağını ve bu durumun siyasi olarak mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek ve İmamoğlu'nun da katılması bekleniyor.