CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, Özgür Özel’in genel başkan seçilmesi ve delegelere para verildiği iddiaları nedeniyle soruşturma altına alındı. Bu süreçte kurultayın iptal edileceği yönündeki duyumlar, parti yönetimini harekete geçirdi. CHP, 6 Nisan’da olağanüstü kurultay yapma kararı aldı ve bu kararın, kurultayın iptal edilmesi ihtimalini ortadan kaldırdığı savunuldu. Ancak, partiye kayyım atanması durumunda, kayyımın yalnızca 6 Nisan’daki kurultayla ilgili işlemleri yürütebileceği değerlendirildi.
CHP, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hem de 38. Olağan Kurultayı’na yönelik soruşturmalarla karşı karşıya. Genel Başkan Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltında olduğu bir dönemde olağanüstü kurultay kararı aldı. Özel, bu kararın gerekçesini, partiye kayyım atanacağı ve cumhurbaşkanlığı önseçiminin engelleneceği iddialarıyla açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, CHP Hakkari delegeleri ifade verdi. Ayrıca, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medyada yayılan ses kaydı iddiaları nedeniyle adliyeye çağrıldı. Güney, iddiaları reddederek, bu paylaşımların itibarını zedelemeye yönelik olduğunu belirtti.
Kulislerde, kurultayın iptali ve partiye kayyım atanması ihtimalleri tartışılıyor. Genel Başkan Özgür Özel’in, bu konularda Ekrem İmamoğlu ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yaptığı iddia edildi. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun kayyım atanmasını kabul etmeyeceği, Oğuz Kaan Salıcı’nın ise böyle bir görevi reddettiği ifade edildi. Tüm bu gelişmeler, 6 Nisan’daki kurultayın hukuki geçerliliği ve kayyım atanması ihtimalleri etrafında şekilleniyor.
Kaynak: T24