Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, ülke genelinde yaşanan acı olaylar nedeniyle iptal edildi. Denizli’de bu akşam gerçekleşmesi planlanan ve sanatçı Suavi’nin sahne alacağı konser de iptal edilen etkinlikler arasında yer aldı.

CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iptal kararının gerekçelerini paylaştı. Diyarbakır’da vahşi bir cinayete kurban giden 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümü ve Tunceli’de yaşanan kazada 4 askerin şehit olması nedeniyle kutlamaların iptal edildiğini duyuran Horzum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"8 yaşındaki Narin’in acısı yüreklerimizi dağlarken, Tunceli’de dört askerimizin şehit düştüğünü öğrenmek bizleri derinden sarstı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak böyle bir ortamda kutlama yapmamız mümkün değil. Bu nedenle Suavi konseri ve yürüyüş etkinliğimizi sanatçımızla görüşerek ileri bir tarihe ertelemeye karar verdik. Ülkemizin yasını tuttuğumuz bu zor günlerde etkinliklerimizi iptal etmiş bulunuyoruz. Narin kızımızın ve şehitlerimizin ruhları şad olsun."

Partinin düzenlemeyi planladığı tüm etkinliklerin, yaşanan trajediler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Kaynak: denizliekspres.com