CHP lideri Özgür Özel, asgari ücretin enflasyon oranında artırılmasını talep etti. Özel'in önerisi, son altı ayda enflasyonun erittiği yüzde 28'lik kaybın telafi edilmesi ve asgari ücretin en az 22.500 TL, tercihen 25.000 TL olması yönünde. Ancak, hükümetin Temmuz ayında asgari ücrete zam yapmayacağı yönündeki açıklaması, milyonlarca çalışanın beklentilerini boşa çıkardı.

Yeni atama kararları Resmi Gazete’de… Yeni atama kararları Resmi Gazete’de…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artışın olmayacağını ve Aralık ayında yeni bir değerlendirme yapılacağını belirtti.

Buna karşın, Özgür Özel, asgari ücretin artırılmaması durumunda miting düzenleme tehdidinde bulundu. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında konuşan Özel, hükümetin bu talepleri dikkate alması halinde, en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasını ve çay ile buğday için belirlenen taban fiyatların sırasıyla 25 TL ve 15.000 TL olması gerektiğini savundu.

Ayrıca, çiftçilere verilen desteklerin Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) yüzde 1'i seviyesinde olması gerektiğini ifade etti. Özel, bu önerilerin vatandaşların taleplerini ve makroekonomik çözüm önerilerini yansıttığını dile getirdi.

Kaynak: Haber merkezi