Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önünde toplandı. Burada yapılan açıklamalarda, diploma ile ilgili yaşanan sorunlar ve bu sorunların eğitim sistemine etkileri üzerinde duruldu. Katılımcılar, diplomanın önemine vurgu yaparak, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Toplantıda konuşan CHP temsilcileri, yükseköğrenim alanında yaşanan sıkıntıların çözülmesi gerektiğini belirtti. Eğitimdeki eşitsizliklerin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını talep eden partililer, YÖK'ün bu konuda daha aktif bir rol oynaması gerektiğini savundu.
Etkinlikte ayrıca, gençlerin geleceği açısından diplomaların değerinin artırılması gerektiği vurgulandı. CHP üyeleri, bu tür eylemlerin devam edeceğini ve eğitim politikalarının takipçisi olacaklarını açıkladı.