CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de kabul edilen sokak köpeklerine yönelik düzenlemeye ilişkin yürütmeyi durdurma taleplerini Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) ileteceklerini ve dosyaya son şeklini verdiklerini açıkladı.

Türkiye, uzun yıllardır başıboş sokak köpekleri sorunuyla mücadele ediyor. Halkın şikayetlerine kayıtsız kalmayan hükümet, sokakları köpeklerden temizlemeye karar verdi. Köpeklerin toplanıp, kısırlaştırılıp, rehabilite edilmesini ve rehabilite olmayanların uyutulmasını öngören teklif, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

CHP AYM'ye Gitmeye Hazırlanıyor

Düzenlemeye karşı çıkan CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapma kararı aldı. CHP'nin AYM başvuru dilekçesi tamamlanmak üzere. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu hafta başvuruyu yapacaklarını belirtti.

"İtiraz Dilekçemize Son Şekli Veriliyor"

Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı Ümit Özdağ, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin formülünü açıkladı

"Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz, 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. Anayasa Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talebimizi de içeren başvurumuzu bu hafta yapacağız. AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır."

Kaynak: Haber merkezi