Manisa Büyükşehir Belediyesi, seçim sürecinde reklam panoları ve billboardların ücretsiz kullanıldığı iddiasıyla MHP'li eski başkan Cengiz Ergün hakkında icra takibi başlattı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediyeye ait reklam alanlarının ücretsiz kullanıldığı gerekçesiyle başlatılan icra takibi, eski başkan döneminde yapılan mali usulsüzlükler ve ödenmemiş borçlar nedeniyle gündeme geldi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper, "Manisa’nın hakkını Manisalılara teslim edeceğiz. Sürecin adaletli ilerlemesi için tüm hukuki yolları kullanacağız. Belediyenin kaynakları yeniden halkın hizmetine sunulacak" dedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Eski belediye başkanı Cengiz Ergün’ün, belediye gelirleri tarifesi ile belirlenen ücreti ödemesi gerekirken, hem partisinin hem de kendisinin seçim reklamlarını ücretsiz yapması siyasi etiğe ne kadar uygun, Manisa kamuoyunun takdirindedir" ifadeleri kullanıldı.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'özür' yanıtı Özgür Özel'den Erdoğan'a 'özür' yanıtı

Manisa Aktif Haber’e göre, Cengiz Ergün’ün bu uygulaması nedeniyle oluşan kamu zararının tahsili için 1 milyon 53 bin 270 TL KDV dahil bedelle yasal icra takibi başlatıldı.

Kaynak: cumhuriyet