Gündem

CHP'den skandal düğüne tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğününe tepki gösterdi.

Abone Ol

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, düğününe BDDK’nın denetimi altındaki banka ve finans kuruluşlarının yöneticilerini davet etti. Düğüne katılanlar, Aydın ve eşine takı takmak için yarıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, olayı "akıl tutulması ve skandal" olarak nitelendirdi.

Mustafa Aydın, 19 Eylül'de İstanbul Şişli'deki bir otelde Nilüfer Özmen ile evlendi. Düğüne, BDDK'nın denetimi altındaki bankaların ve finans kuruluşlarının yöneticileri davet edildi. Banka müdürleri de dahil birçok davetli, çelenk ve takı yarışına girdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, bu durumu "etik ve hukuki bir skandal" olarak değerlendirdi ve bankacılık sektöründeki çürümüşlüğün tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı.

Karatepe, kamu bankası yöneticilerinin düğüne katılarak hediye takmalarının kamu kaynaklarının suistimali olduğunu belirtti ve bu yöneticilere zimmet çıkarılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Aydın’ın aldığı tüm hediyeleri iade etmesi gerektiğini ve bu durumun kamu görevinin suistimali olduğunu ifade etti.