Anamur’da feribot ve deniz uçağı iskelesi açılış töreninde CHP’li belediye başkanına protokolde yer verilmedi. CHP grubunun tepkisi ise, “Gerçek protokol halkın gönlünde oluşturulmuş protokoldür” şeklinde oldu.

Eski ANAP’lı bakanlardan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in oğlu Ali Yücelen’in kurduğu Yücelen Vakfı ile Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Denizcilik İşletmesi, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesini işletmeye başladı. Ancak, açılış töreninde CHP’li Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’e protokolde yer verilmemesi ilçede tartışmalara yol açtı.

Herkes Konuştu, Belediye Başkanına Söz Verilmedi

Törende Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski bakan Lütfi Elvan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Yücelen Vakfı Başkanı Ali Yücelen konuşma yaptı. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ise, KKTC hükümeti temsilcilerini karşıladıktan sonra durumu protesto ederek alandan ayrıldı.

Protokol İçindekiler Bu Şehrin Belediye Başkanı Nerede Diye Niye Sormadı?

Anamur Belediye Meclisi CHP grubu, Başkan Deniz’in protokolden dışlanmasına tepki gösterdi. CHP grubu adına yapılan açıklamada, “Her siyasi görüşten Anamur halkının oyunu alarak yüzde 57.73 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Deniz’e söz vermeyerek, protokol kurallarını yok sayan, küçük düşürme gayreti kimin planıydı? Protokolü kim hazırladı? Protokol içindekiler bu şehrin belediye başkanı nerede diye niye sormadı? Bu hoş olmayan davranışlar biz meclis üyeleri ile birlikte, bizlere oy veren binlerce kimseyi üzmüş ve kızdırmış olmalı ki, kamuoyundaki büyük tepki ortaya çıkmıştır” denildi.

Halkımız İlk Seçimde Protokol Sırasını Belirleyecektir

Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması

CHP grubunun açıklamasında, “Bu şehrin Şehrül-Emininini yok saymak isteyen zihniyet bilsin ki; biz, bu şehrin güvenilir insanlarıyız. Halkın büyük bir çoğunluğu tarafından, şehrin menfaatlerini koruyacağımız için seçildik. Siz belediye başkanımızı yok saymaya çalışsanız ne yazar. Halkımız yerelde nasıl değerlendirdi ise ilk sandıkta protokol sıralamasını daha büyük teveccühle belirleyecek, sizlere de daha ağır bir yenilgiyi tattıracaktır” denildi.

İskelenin Liman İşletmesine Dönüşebilmesi İçin Destek Verdik

Belediyenin, Anamur iskelesinin liman işletmesine dönüşebilmesi için her türlü yardımı yaptığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler bulunduğumuz her yerde; düğünde, açılışta, etkinliklerde hep gemi işletmesinin desteklenmesini, yaşatılıp geliştirilmesini talep ettik. Bizim derdimiz Anamur ve Anamur halkıdır. Bize protokolde yer vermeyenlerle mücadelemiz, tüm Türkiye’de halkımıza hizmet şeklinde olacaktır. Halkımızın sağduyusu ile bu zihniyetin hazırladığı son protokol olacaktır, inşallah. Gerçek protokol halkın gönlünde oluşturulmuş protokoldür.”

Kaynak: artı gerçek- Abidin Yağmur