Ankara'da, AKP'den CHP'ye geçiş yapan belediyelerde maaş aldıkları belirlenen bazı AKP yöneticileri görevden alındı. İşten çıkarılan bu isimler, seçimlerden üç ay sonra devlet kurumlarında iş buldular. Bu kişilerin, Vakıf bünyesinde çalışacak olmalarına rağmen, işe gitmeksizin maaş alacakları öne sürüldü.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara'nın 13 ilçesi AKP'den CHP'ye geçti ve bu ilçelerden biri de Şereflikoçhisar oldu. CHP adayı Mustafa Koçak, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı olarak oyların %60'ını alarak seçildi. Başkan Koçak, göreve geldikten sonra, seçim sürecinde AKP tarafından işe alınan ve maaş alan çok sayıda kişinin olduğunu ifade etti.

Mustafa Koçak, bir röportajında, eski belediye başkanı Memiş Çelik'in, adaylığını güvence altına almak için AKP kadın kolları ve parti üyelerini geçici olarak işe aldığını, bu kişilerin seçim sürecinde aktif rol aldıklarını belirtti. Koçak, kamuoyunda 'bankamatik memuru' olarak bilinen bu kişilerin belediyedeki işlerine son verdi.

İşten çıkarılan AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kaçar, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nda görevli İlkay Öztürk ve Sema Alıcı, kaymakamlık kararıyla devlet kurumlarında işe alındılar. Cumhurbaşkanlığı kararıyla ulusal bir program olan Vefa programı kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda sözleşmeli personel olarak görev yapacakları bildirildi.

CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Koçak ve bazı muhtarlar, bu karara imza atmayarak itiraz etti. Ancak, mütevelli heyetinin çoğunluğunun onayıyla, bu kişiler belediyeden ayrıldıktan sonra devlet vakfında iş buldular.

Aktif olarak parti faaliyetlerine devam eden bu kişilerin, vakıf çalışmalarına katılmalarının mümkün olmadığı iddia ediliyor. Özellikle Erdem Kaçar'ın, parti sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlara göre, tüm zamanını parti çalışmalarına ayırdığı ve bu durumun, çalışmadan maaş alacakları iddialarını güçlendirdiği belirtildi.

Cemal Enginyurt'tan günlerce konuşulacak İmamoğlu yorumu Cemal Enginyurt'tan günlerce konuşulacak İmamoğlu yorumu

Kaynak: sözcü- fırat fıstık