TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, tarım sektöründeki sorunlara dikkat çekerek, çiftçilerin karşılaştığı zorlukları vurguladı. Solakoğlu, "Çukurova'daki tarım arazilerinin kira fiyatları, Fransa'nın ünlü şarap bölgesi Champagne ile eşdeğer hale geldi. Üstelik bu durumu devletin politikaları yaratıyor," dedi.

Solakoğlu, tarım arazilerinin kira fiyatlarının astronomik seviyelere ulaşmasının, çiftçilerin üretim maliyetlerini artırdığını ve bu durumun tarımsal üretimi sürdürülemez hale getirdiğini belirtti. "Çiftçiyi bitirmeye yemin etmişler!" ifadesiyle, tarım politikalarının çiftçiler üzerindeki olumsuz etkilerini sert bir şekilde eleştirdi.

Çukurova, Türkiye'nin en verimli tarım bölgelerinden biri olarak bilinirken, artan kira fiyatları nedeniyle çiftçiler zor durumda kalıyor. Solakoğlu, bu durumun tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini ve çiftçilerin geçimlerini sağlamakta zorlandığını ifade etti. Ayrıca, yüksek kira fiyatlarının tarım sektöründe rekabeti azalttığını ve küçük ölçekli çiftçilerin piyasadan çekilmek zorunda kaldığını vurguladı.

Gram altın haftaya rekorla başladı Gram altın haftaya rekorla başladı

Tarım sektöründeki bu sorunların çözülmesi için devletin acil önlemler alması gerektiğini belirten Solakoğlu, çiftçilerin desteklenmesi ve tarım arazilerinin kira fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi gerektiğini söyledi. "Çiftçilerimizin sürdürülebilir bir şekilde üretim yapabilmesi için devletin tarım politikalarını gözden geçirmesi şart," diyerek, tarım sektörünün geleceği için önemli bir çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber merkezi