Çok  kültürlülük ve hoşgörünün toplumda yaygınlaşması için gösterilen açık çabalar olsa da, diğer milletlerin ulusal gelenekleri bize tuhaf ve bazen korkutucu gelebilir. Özellikle yanı başımızda yaşayan ve tamamen farklı bir tarza sahip oldukları söylenen Romanların gelenekleri son derece tuhaf görünebilir. Bu etnik grubun evlilik ve düğünle ilgili bilinmeyen kurallarını ele alalım.

Çingeneler erken evleniyor.

14 yaşında bir çingene zaten potansiyel bir gelindir. O zamandan itibaren düğünlerde ve diğer törenlerde etkinlik sonuna kadar dans etmeye çalışır, çünkü bilir ki o sırada gelecekteki damatlarının babaları uygun bir aday arıyor. Eğer bir Roman kızı 19 yaşına kadar evlenmezse, artık yaşlanmış bir bekâr olarak kabul edilir.

Gençler altın kavanoz sayısına göre yargılanır.

Gelin, düğün gününde altın karşılığında satın alınır. Üç litrelik altın takımlarıyla belirlenen bir miktar ödeme, gelinin babası tarafından veya yoksa kardeşleri tarafından belirlenir.

"Gelinin değeri" sonuçları açıklanır.

İlk roman gecesinden önce gelin, ailesinin yaşlı kadınlarıyla baş başa kalır ve bakireliğini kontrol ederler. Ardından test sonuçları, kanlı çarşaf üzerinde sergilenerek düğün misafirlerine sunulur. Bu uygulama "erdem sergileme" olarak adlandırılır. Eğer gelin testi geçemezse, evlilik hemen iptal edilir ve o artık hiç evlenemeyecek, ki bu Romanlar için en korkunç bir lanet olarak kabul edilir.

Boşanma düşünülmez.

Son Dakika: Japonya’da Şiddetli Deprem! Son Dakika: Japonya’da Şiddetli Deprem!

Evlilik ömür boyu olduğu için çingenelerde boşanma olmaz. Nadir durumlarda, birlikte yaşamak mümkün olmadığında, Cingenelerde topluluğunun erkek otoritelerinden oluşan bir mahkeme toplanır ve bu konuda karar verir.

Editör: Habererk Com