İskandinav ülkeleri İzlanda ve Norveç arasında kalan Faroe Adaları fazla tanınmamasına rağmen birçok doğal güzelliği, muhteşem köyleri ve baktıkça içinizi ferahlatacak dik yamaçları ile akıllara geliyor.

Nüfusu yalnızca 53 bin

Faroe Adaları, Kuzey Atlas Okyanusu'ndaki 18 adadan oluşmakta ve sadece 52.889 kişi  yaşamakta. Başkenti Tórshavn bile 13.891 kişi barınıyor. Danimarka himayesinde olan bu coğrafya içişlerinde bağımsızken, dışişlerinde Danimarka’ya bağlı konumda bulunmakta. Üstelik Danimarka AB (Avrupa Birliği) üyesiyken Fareo Adaları AB üyesi değil. Bunun yanında adalarda dünyada 60.000-80.000 kadar konuşanı olduğu tahmin edilen Fareoece ve Danca dili kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu diller resmi dildir.

Söylentiye göre, bu adada yaşamaya başlayan ilk kişilerin inzivaya çekilmiş irlandalı keşişler olduğu düşünülmektedir. İskandinav kökenli insanların birçoğu MS 800 civarında adaları kolonileştiren Norveçli Vikinglerin torunlarıdır. 1814'e kadar Norveç krallığının parçası olan adalar, Kiel anlaşmasıyla Danimarka boyunduruğu altına girmiştir.

Ülkede insandan fazla koyun yaşıyor

Faroe Adaları, ismini koyun anlamına gelen 'Faroe'den almıştır.  Faroe Adaları’nda insan nüfusundan daha çok koyunlar bulunuyor. Adalarda yaşayan insanlar geçimlerini koyun yetiştiriciliği ile sağlarken balıkçılık ve ilgili endüstrilere, hatta dondurulmuş ve kurutulmuş morina ihracatına dayalı bir ekonomi modeli ile sağlıyor.