Tam zamanları: B1, B2, B3, demir, kalsiyum zengini! Tam zamanları: B1, B2, B3, demir, kalsiyum zengini!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle gelen 5 hastanın 4’ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek, “Covid vakaları hızla yayılıyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda maske takılmalı. Şikayetleri bulunan hastalar en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmalıdır” dedi.

Medipol Bahçelievler Hastanesi'nden Dr. Süngü, Covid-19 vakalarında artış yaşandığını vurguladı. 2019 yılından bu yana Covid hastalığıyla mücadele edildiğini hatırlatan Dr. Süngü, “Ciddi bir süreçten geçtik. Maalesef insanlarımız bu hastalık yokmuş gibi davransa da Covid halen devam etmektedir. 15 Ağustos’tan bu yana grip vakalarında ciddi artışlar görüyoruz. Grip şikayetiyle gelen 5 hastanın 4’ünün Covid testi pozitif çıktı. Hasta sonucunu aldığında Covid olduğunu biliyor ancak hala maske takmıyor” şeklinde konuştu.

Okulların başlamasıyla birlikte mevsimsel grip sezonunun da açıldığını belirten Dr. Süngü, “Çocuklarımız okulda kalabalık bir ortamda vakit geçiriyor. Bir arkadaşının grip olması tüm okulun grip olmasını tetikliyor. Grip taşıyıcılar yoluyla okuldan eve, oradan iş yerine geçebiliyor. Bu döngü toplumun her kesimine sirayet ediyor. Bu dönemde toplu çalışılan, toplu yaşanılan ortamlarda maske kullanımını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Grip, burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi şikayetleri bulunan kişilerin mutlaka maske takmasını öneren Dr. Süngü, “Bu şikayetleri bulunan hastalar en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmalıdır. Covid’in yıllar içerisindeki öldürücü etkileri ilk zamanlarına göre azalmış durumda. Hastaların şikayetleri kısmen daha hafif. Ancak, yaşı ilerlemiş, bağışıklık sistemi zayıf ve kronik rahatsızlıkları bulunan hastalarda tehlike devam ediyor” dedi.

Editör: Habererk Com