Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı, ilk kez Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapıldı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada yangınlardan muhalefeti sorumlu tuttu.

“Orman yangıları geçtiğimiz yıla göre arttı. Artan yangınlarla mücadelemizi her türlü yaptık. Tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordumuza sahibiz. Orman yangınlarında İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz. Yangına müdahale süresi 11 dakikaya indi.

Yerel yönetimler kendi sorumluluk alanındaki yangınlara müdahale etmekte çok geç kaldılar. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Yangının, depremin şu partisi veya şu partisi olmaz. Ormanlar hepimizindir. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz.

'MİLLETE HESAP VERMESİ GEREKENLER YEREL YÖNETİMLERDİR'

TÜİK'ten ortalama yaşam süresi açıklaması TÜİK'ten ortalama yaşam süresi açıklaması

Muhalefetin yalanlarına, iftira kampanyalarına maruz kalıyoruz. Yangınlara hem havadan hem karadan müdahale edildi. Devletimiz her yangın çıktığında sadece alevlerle değil, muhalefetin körüklediği fitne ateşiyle de mücadele etmektedir. Gözlerinin önünde uçan uçak ve helikoptere rağmen 'yok' dediler. Yangına müdahale edilmiyor dediler. Ahlaka sığmayan bir sürü iftira attılar.

Asıl sorumluluk yerel yönetimlerdedir. Muhalefet belediyeleri yangın anında bile siyaset yapma derdindedir. Millete hesap vermesi gerekenler yerel yönetimlerdir."

Editör: Habererk Haber Merkezi