Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda YAŞ kararı ile 30 Ağustos 2024 tarihinde geçerli olmak üzere 23 general ve amiralin bir üst rütbeye, 77 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiği bildirildi.

İletişim Başkanlığı, 1 saat 24 dakika süren Yüksek Askeri Şura'da alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre; toplantıda bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin bölümleri görüşülerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölümü ile karara bağlandı. Buna göre 30 Ağustos 2024 tarihine göre kayıtlı olmak üzere; 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 genel ve amiralin görev süresi 1 yıl, 455 albayın görev süresi 2 yıl süre ile uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresi 1 yıl uzatılmasına karar verilirken, halihazırda 281 olan genel ve amiral gemileri, 30 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 327 olacağı açıklandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral Levent Ergün ve Metin Tokel orgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Koramiral Kadir Yıldız Oramiral, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneraller Tevfik Algan ve Gültekin Yaralı, Korgeneral; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiraller Mustafa Kaya ve Yalçın Payal, Koramiral; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu, Korgeneralliğe terfi ettirildi. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneraller İlker Görgülü, Erman Kiraz, Mustafa Köksal, Ferat Vural, Ahmet Gülmüş, Rıfat Dönel, İlhan İstanbullu, Yusuf Diker ve Zeynel Abidin Erginbaş, Tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiraller Serhat Sözbir, Mehmet Emre Sezenler, Mevlüt Savaş Bilican ve Recep Erdinç Yetkin Tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller Mete Kuş ve Sadık Uygur Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

İBB’den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha İBB’den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha

Açıklamada, "Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan genel, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine cumalara katılması. Büyük bir fedakarlık ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, ve albaylara Bir üst rütbeye yükseltilen general-amiral ve albaylar, görev süresi 1 yıl uzatılan general ve amiraller ile yaş haddi nedeniyle emekliye sevkedilen generaller ile ilgili liste Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi http: //tccb.gov.tr'de yayınlanacaktır" ifadeleri kaydedildi.

Editör: Habererk Com