Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) hak ihlali kararı bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın devam eden hapis cezaları hakkındaki bir soruya cevap verdi.

Erdoğan'a yöneltilen Demirtaş ve Kavala sorusu üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yargının karar verdiğini, bu kişilerin terör eylemleri nedeniyle yargılandığını ve Türkiye'nin bölgedeki huzuru sağlamak için adımlar attığını vurguladı.

Basın toplantısında, Türkiye ve İspanya arasında çeşitli alanlarda işbirliğini artırmak amacıyla 11 anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalar arasında çalışma ve sosyal güvenlik, enerji dönüşümü, ormancılık, eğitim ve teknolojik işbirliği gibi konular yer aldı.

İsrail'in Eygi'yi öldürmesi hakkında ABD cephesinden gelen açıklamalar... İsrail'in Eygi'yi öldürmesi hakkında ABD cephesinden gelen açıklamalar...

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Varlık Fonu ile İspanyol Kalkınma Finansmanı Şirketi (COFIDES) arasında bir ortak bildiri de imza altına alındı.

Kaynak: Haber Merkezi