HKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Adnan Okur, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın kendisine biat etmeyen, laik cumhuriyet ilkelerine sahip çıkan milyonlara sürekli olarak hakaret ettiğini ve onları aşağıladığını söyledi. Okur, "Bu suç duyurumuzdan belki bir sonuç alamayacağız, ancak tarihe bir kez daha not düşeceğiz. Halkımıza hakaretler yağdıranlar bir gün bağımsız yargıçların önünde hesap verecek" dedi.

İYİ Parti'den Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı İYİ Parti'den Şiddet ve Şiddetle Mücadele Çalıştayı

HKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Okur, Erdoğan'ın geçmişte de benzer hakaretlerde bulunduğunu hatırlatarak, son olarak Haniye için ilan edilen yasla ilgili eleştirileri hedef alarak "cibilliyeti bozuk" ve "ev zencisi" gibi ifadeler kullandığını belirtti. Okur, Erdoğan'ın bu sözlerinin toplumun geniş kesimlerini aşağılayıcı ve ayrıştırıcı nitelikte olduğunu vurguladı.

Suç duyurusu, Erdoğan'ın bu sözlerine karşı bir tepki olarak yapılmış olsa da, HKP bu girişimden hemen bir sonuç beklemiyor. Ancak, partinin hukuk mücadelesini sürdüreceği ve gelecekte bu tür hakaretlerin hesabının sorulacağını belirtiyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimüz günlerde partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, "Ülkemizde bir günlük milli yas ilan ederek Filistin halkı ile dayanışmamızı gösterdik. Ama bazı ekranlarda bazı cibilliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz o ilgiyi hazmedemedi. Ya biz sizden mi izin alıp da bunların kararını verecektik? Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı da buna göre atıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan, Instagram’a erişim engelini eleştiren muhalefeti hedef alarak, “Batı'dan çok Batı'cı, İsrail'den çok İsrail'ci olan bu ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır” demişti.

Editör: Habererk Haber Merkezi