Gündem

Cumhuriyet kazanımı olan fabrika kapatılıyor

Elazığ'da 1944'te kurulan ve 2004'te AKP tarafından özelleştirilen 80 yıllık şarap fabrikası kapatılıyor.

Abone Ol

Elazığ'da 1944'te kurulan ve 2004'te AKP tarafından özelleştirilen 80 yıllık şarap fabrikasının, 2020 ve 2023 depremlerinde bazı binalarının hasar görmesi nedeniyle kapatılma kararı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un tepkisine yol açtı. Cumhur İttifakı ortağı AKP ve MHP’nin Elazığ milletvekilleri ise sessiz kaldı.

Devlet tarafından üzüm üretimini geliştirmek ve çiftçiye destek olmak amacıyla kurulan fabrika, İngiltere merkezli şirket tarafından kapatılmak isteniyor. Her yıl 110 bin hektar alanda yaklaşık 100 bin ton üzüm üretilen Elazığ’da, yüzlerce üzüm üreticisi bu karardan olumsuz etkilenecek.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, fabrikanın kapanmasının üreticiyi olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Yanlış yapılan özelleştirmelerin yeni bir örneğiyle karşı karşıyayız. Fabrikanın kapanması, ilimizin istihdam ve ekonomisine zarar verecektir" dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise, "Fabrika binasının hasarı varsa, bunu gidermek için gerekli desteği vermeye hazırız. İşletme sahiplerinin bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP milletvekilleri ise fabrikanın taşınma kararına ilişkin sessiz kaldı ve telefonlara yanıt vermedi.