Politika

Davutoğlu: DEVA Partisi birleşmeye hazır değil

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıkladı.

Abone Ol

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıkladı. Erdoğan'la yaşadığı anlaşmazlık sonucu Mayıs 2016'da AKP Genel Başkanlığı'nı bırakmasını "hata" olarak nitelendirdi.

Davutoğlu, DEVA Partisi'nin birleşmeye hazır olmadığını belirtti. Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde örtülü başbakanın Berat Albayrak olduğunu söyledi. Saadet Partisi ile grup kararlarının devam ettiğini ve DEVA Partisi ile TBMM'de grup kurmaya hazır olduklarını ifade etti.

Davutoğlu, DEVA ile birleşme teklifinde bulunduğunu, ancak DEVA'nın birleşmeye hazır olmadığını belirtti. AKP Genel Başkanlığı'nı bırakmasının hata olabileceğini, ancak ülkede çift başlılık olmasın diye fedakarlık yaptığını söyledi. Erdoğan'la konuşmaya her zaman açık olduğunu ifade etti. Saadet Partisi ile yürüyen grubun devam ettiğini ve Gelecek Partisi isminin kullanılmasını istediklerini belirtti. Mecliste merkez sağ ihtiyacını karşılamak için her opsiyona açık olduklarını söyledi.