DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, "Bu kürsülerden çok söyledik. Türkiye güvenli bir sınıra sahip olmak istiyorsa yapılması gereken ilk şey silahların bırakılması, dış politikasını barış ve diplomasi üzerinden inşa etmesi. Yapması gereken ilk şey, Kürt sorununu barışcıl ve demokratik yöntemlerle çözmesidir" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin grup toplantısında konuştu. Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Yapılması gereken ilk şey silahların bırakılması" 

Etki ajanlığı düzenlemesi kabul edildi! Etki ajanlığı düzenlemesi kabul edildi!

Tülay Hatimoğulları, Türkiye'nin dış politikasına ilişkin de şunları söyledi:

"Bu kürsülerden çok söyledik. Türkiye güvenli bir sınıra sahip olmak istiyorsa yapılması gereken ilk şey silahların bırakılması, dış politikasını barış ve diplomasi üzerinden inşa etmesi. Yapması gereken ilk şey, Kürt sorununu barışcıl ve demokratik yöntemlerle çözmesidir... Böylece IŞİD, Nusra gibi örgütlerin sınırlarımızı kevgire dönüştürmesine izin verilmemiş olur. Barış en güvenli olandır bunun altını hem Ortadoğu hem Türkiye için bir kez çizmek istiyoruz. Sahte güvenlikçi politikalar, bizleri yoksullaştırdı, ekmeğimizi küçülttü. Kürt halkı bizlerin tarihsel kardeşidir. Halkların dilini konuşması, anadilinde eğitim görmesi, anayasada haklarının eşit biçimde tanımlanması bir ülkeyi bölmez tam tersi bizleri daha güçlü bir toplum haline getirir." 

Editör: Habererk Haber Merkezi