Politika

DEM Parti'den MHP ve AKP'ye teşekkür!

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'çözüm süreci' tartışmaları kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Abone Ol

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, son günlerdeki 'çözüm süreci' tartışmaları kapsamında MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Bahçeli’nin TBMM'deki DEM Parti grubuyla tokalaşması, yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yorumlarına yol açtı. Bahçeli, terörle müzakere edilmeyeceğini vurgularken, Önder, barış konusundaki çabalarından dolayı liderlere şahsen teşekkür ettiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM açılışında DEM Parti grubuyla tokalaşması "Yeni çözüm süreci mi başlıyor?" tartışmalarını beraberinde getirdi. Siyaset arenası bu gündemle çalkalanırken, siyasilerden art arda açıklamalar ve çağrılar geldi.

Bahçeli, "Terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütün tasfiye edildiğini ilan etsin, ama devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin" dedi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise "O zaman tecridi kaldırın, sayın Öcalan'ın kendi örgütüne, kendi arkadaşlarına ne dediğini görelim" dedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis'teki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'ye teşekkür etti. Önder, "Aslında kuyu derin değil ip kısadır. Barışa gönül indiren, köklü tarihi meselemizi ilk defa bir konuşma eksenine çekmeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Devlet Bahçeli’ye ve barış meselesinde gönül indiren herkese şahsi olarak bu konuda bedel ödemiş kardeşiniz olarak şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.