Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın 25-26-27 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği yazar buluşması programına, DEM Parti ve DHKPC terör örgütüne destek veren bazı yazarları davet etmesini eleştiren İYİ Parti İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan, Kaya’nın bu yanlışından dönmesini istedi.

İYİ Parti İl Başkanı Erkan, “Kaya’nın bu kişileri bilerek çağırdığına inanmıyorum. Daha doğrusu inanmak istemiyorum. Bir değerlendirme hatası olduğuna inanıyorum. Bir dost, arkadaş olarak Sayın Ahmet Kaya’ya önerim, bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi ve bu kişilerin programdan çıkarılmasıdır. Eğer yanlışında ısrar ederse bunu biz Trabzonluların DEM’lemeye alıştırılması olarak algılarız” dedi.

Başkan Erkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Müsavat Dervişoğlu: "DEM’e uzatılan elin asıl sahibi Erdoğan’dır” Müsavat Dervişoğlu: "DEM’e uzatılan elin asıl sahibi Erdoğan’dır”

“Ortahisar Belediyesi, 25-26-27 Ekim tarihlerinde Ortahisar Belediyesi hizmet binasında Ortahisar Yazar Buluşmaları etkinliği gerçekleştiriyor. Etkinliğe davet edilen yazarlardan bazılarının HDP (DEM Parti) ve DHKPC örgütüne destek veren yazarlar olduğu basında yazıldı ve söylendi. Ben de söz konusu yazarları incelediğimde aynı bilgilere ulaştım. Ahmet Kaya’nın bu kişileri bilerek çağırdığına inanmıyorum. Daha doğrusu inanmak istemiyorum. Değerlendirme hatası olduğuna inanıyorum. Bu konuda Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Kaya’dan bir açıklama bekliyoruz. Bir dost, bir arkadaş olarak Sayın Ahmet Kaya’ya önerim, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi ve bu kişilerin programdan çıkarılmasıdır. Eğer yanlışta ısrar edilirse bunu biz farklı anlarız. Trabzonluların DEM’lenmeye alıştırılması amaçlanıyor olarak algılarız. Trabzonluların DEM’lenmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Bu vesileyle herkesi uyarıyorum: Trabzon üzerinde kimse plan yapmasın. Trabzonluların duygularına basılmasın. Trabzonlular DEM’lenmez. Trabzonlular omuzlarında şehitlerin tabut izleriyle dolaşıyor. Birileri İstanbul’da oturup Trabzon üzerine plan yapıyor olabilir. Ama bu yanlış bir plandır. Trabzonluları DEM’lenme stratejinize alıştırmak isteniyorsa yanılıyorlardır. Bu, Trabzon’u ve Trabzonluları tanımamak demektir. Eğer yanlışta ısrar edilirse biz de deriz ki yazar mı bulamadınız? Bölücü terör örgütü destekçilerini Trabzon’a davet etmek ne oluyor? Halkımız zaten bunalmış vaziyette, böyle bir olayı Trabzonlular olarak kaldıramayız. Burası Trabzon, burada demli çayı severiz ama ihanetin, bölücülüğün DEM’lisinden nefret ederiz. Yanlış yanlıştır. Yanlıştan özür dileyip dönmek erdemdir. Bu yanlıştan dönülmesini tavsiye ediyorum. Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum.”

Kaynak: Haber merkezi