Politika

Dervişoğlu partisinin gizli oturumda yapacağı konuşmayı paylaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de yapılacak 'İsrail' konulu kapalı oturum öncesinde partisinin görüşlerini paylaştı.

Abone Ol

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de yapılacak 'İsrail' konulu kapalı oturum öncesinde partisinin görüşlerini paylaştı. Dervişoğlu, "İktidarın, gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in İsrail'in saldırıları ve Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapacağı oturum öncesinde konuşan Dervişoğlu, kapalı oturuma tepki gösterdi. "TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güdülen ana hedef, muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir. Üzücü olan, bu teklifin ana muhalefet partisi CHP’den gelmesidir" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, "TBMM kürsüsünden ifade edilen 'İsrail Tehdidi’ni, milli geleceğimiz açısından ve milli hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk Milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" diyerek ambargoyu reddettiklerini belirtti.

X hesabından yaptığı paylaşımda ise, "İktidarın, İsrail konusunun da ele alınacağı TBMM oturumunun gizli yapılmasıyla güttüğü ana hedef, muhalefetin eleştirilerini sansürlemektir. Oturumda söz alacak iki Bakanın, toplantının gizli yapılmasını gerektirecek hiçbir şeyi söylemeyeceklerinden eminiz. Bu anlayışla; İYİ Parti adına toplantıda yapılacak konuşmayı şimdiden kamuoyuyla paylaşıyoruz. İktidarın, gerçeklerin ve doğruların milletimizce bilinmesine engel olmak üzere sözlerimize koymaya çalıştığı ambargoyu böylelikle reddediyoruz. Piyasaları hareketlendiren ve iç siyasette kullanıma sunulacağı şimdiden belli olan ve bizzat Cumhurbaşkanı tarafından TBMM kürsüsünden ifade edilen 'İsrail Tehdidi’ni, milli geleceğimiz açısından ve milli hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk Milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" dedi.