Ünlü profesör büyük deprem beklediği ilimizi açıkladı Ünlü profesör büyük deprem beklediği ilimizi açıkladı

Kirli suları filtreleyip doğal su gibi sattığı iddia edilen dev marka Nestle'ye dava açıldı. Üstelik bu, şirketin karşılaştığı ilk dava değil. Daha önce hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2 milyon Euro para cezasına çarptırılan Nestle, şimdi de kirli suları filtreleyip doğal su olarak sattığı iddiasıyla yargılanacak.

DW Türkçe’nin haberine göre, tüketici haklarını savunan Foodwatch örgütü, Nestle'nin kirli suları yasa dışı yöntemlerle filtreleyerek "doğal kaynak suyu" olarak sattığını iddia etti. Bu durum, Nestle marka su tüketen milyonlarca kişiyi rahatsız etti. Ayrıca, Nestle'nin "doğal karbondioksitli su" olarak sattığı sulara sonradan karbondioksit eklediği ve arseniği filtrelemek için demir sülfat kullandığı iddia ediliyor.

Foodwatch, Nestle'nin daha önce de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldığını ve 2 milyon Euro ceza ödediğini hatırlattı. Foodwatch Almanya Direktörü Chris Methmann, Nestle'nin yıllık 11,8 milyar Euro kar açıklayan bir şirket olduğunu belirterek, ödedikleri cezanın sadece 99 dakikalık kazancına denk geldiğini ve bu cezanın çok düşük olduğunu ifade etti.

Yeni açılan davada, Nestle'nin yanı sıra Cristaline markasının üreticisi Sources Alma'ya da suçlamalar yöneltildi. Foodwatch, Nestle'nin diğer tüm su markaları üzerinde de inceleme yapılmasını talep etti.

Kaynak: Haber merkezi