Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan hakkında soruşturma soruşturma sonucu tutukluluk yargılaması yapılan Dilan Polat hakkında tahliye kararı verildi. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Mahkeme Polat hakkında 'Yurtdışına çıkış yasağı' da yerleştirildi. Dilan Polat'ın işleminin ardından cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.

Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya dünyaevine girdi Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya dünyaevine girdi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın aralarında 5 tutuklu sanıjk olduğu Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 9 Ağustos tarihli incelemesinde tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bu karar üzerine Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sundu.Talebi değerlendiren mahkeme, Polat'ın üzerine atılımlı suçların vasıf ve mahiyeti, atıl suçlar için kanunda kalıcı hapis cezasının alt ve üst sınırı, dosya kapsamındaki Mevcut deliller ve alınan çıkarıcılarla MASAK tarafından sunulan rapor içeriğinin karşı karşıya olduğu, atılımlı suçların vasfının sanık diskinin oyunun görünümünün yer aldığı belirtildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KARARI

Mahkeme, tutukluluktan elde edilecek faydanın bu aşamada adli kontrol kararıyle de sağlanabilecek olması dikkate alınarak Dilan Polat'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Polat hakkında "Yurtdışına çıkış yasağı" adli kontrollerinin yapıldığına da hükmetti. Mahkemenin kararı Polat'ın tutukluluk halinin bulunduğu Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Dilan Polat'ın, işlemin ardından cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor.

Editör: Habererk Com