Tartışmalara neden olan madde sepeti fiyat bilgilerini sitesinden kaldırmasıyla gündeme gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gündemden düşmüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), madde sepeti fiyat bilgilerini sitesinden kaldırarak büyük tartışmalara yol açtı. Dip Dalga Hareketi’nden Celal Eren Çelik, TÜİK hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Söz konusu gelişmeyi Celal Eren Çelik, kişisel X hesabından duyurdu.

Satılık "Türk Mafyası Villaları" Satılık "Türk Mafyası Villaları"

"Geçtiğimiz günlerde TÜİK’in sır gibi sakladığı enflasyon sepetini oluşturan rakamlar ortaya çıkmış ve gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan rakamlar ile kamuoyunun resmen aldatılmış olduğu bir skandal olarak ülke gündemine gelmişti" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Dip Dalga Hareketi hukuk birimimizin hazırladığı suç duyurusu ile birlikte hareket olarak milletimiz adına TÜİK Başkanı ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Muhalefetin üzerine gitme zahmetinde bulunmadığı bu önemli konuda Dip Dalga Hareketi olarak bu ülkenin gerçek toplumsal muhalefetinin öncüsü olarak yaşanan skandalı hukuka taşımış bulunmaktayız. Sürecin takipçisi olacağız…"

Editör: Habererk Haber Merkezi