Diyarbakır'da bulunan bir elektrik trafosunda ardı ardına gerçekleşen patlamalar, çevredeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Olay anında büyük bir gürültüyle birlikte alevlerin yükseldiği görüldü. Patlamaların ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın kontrol altına alındı.
Görgü tanıkları, patlama sesinin oldukça yüksek olduğunu ve olayın hemen sonrasında dumanların havaya yükseldiğini ifade etti. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildiği belirtildi. Yetkililer, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Patlamanın nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar olayın etkisiyle panik yaşadı. Bölgedeki enerji kesintileri nedeniyle bazı mahallelerde karanlık saatler yaşandı.