Gündem

Diyarbakır'da kaybolan Narin bulundu mu? Narin Güran'ın amcası gözaltına alındı (Çalışmalar hakkında son durum)

Diyarbakır'da kaybolan Narin bulundu mu? Sorusu gündemdeki yerini koruyor. Narin Güran'ın amcası gözaltına alındığı bildirildi. İşte çalışmalar hakkında son durum...

Abone Ol

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan haber almak için endişeyle bekliyor. "Narin bulundu mu?" Sorusu halen yanıtlanmayı beklerken, olayla ilgili yapılan soruşturmada küçük kızın amcası ve aynı zamanda muhtar olan S.G. gözaltına alındı.

S.G.'nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetleri ve battaniyesinden elde edilen örneklerle örtüştüğü bildirildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’la ilgili soruşturma sürerken, önceden gözaltına alınan Narin’in ağabeyi serbest bırakılmıştı. Arama çalışmaları 12. gününde de devam ediyor, ancak şu ana kadar yeni bir iz bulunamadı.

18 yaşındaki ağabey, kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. Bu izlerin kime ait olduğunu belirlemek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerde herhangi bir somut bulguya ulaşılamayınca, ağabey serbest bırakıldı.

Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde yeni bir gözaltı gerçekleşti. Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi muhtarı S.G.'nin, aracı üzerinde yapılan incelemelerde şoför koltuğundan alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetleri ve battaniyesindeki örneklerle eşleştiği açıklandı.

Olayla ilgili olarak mahalledeki evlerde de arama yapıldı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Arama çalışmalarında 7 iz takip köpeği kullanılarak, 11 bin dönümden fazla bir alanda inceleme gerçekleştirildi. Ayrıca helikopterle havadan da destek sağlandı.

Ekipler, Narin'e dair herhangi bir ipucu bulmak için çabalarını sürdürüyor. Aramalar sırasında, 22 Ağustos’ta evlerine 3 kilometre, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliklerin Narin’e ait olmadığı ailesi tarafından doğrulandı.

Ayrıca, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de elde edildi. 21 Ağustos'ta saat 15.15 civarında çekilen okul güvenlik kamerası kayıtlarında, Narin’in dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü, ardından gruptan ayrılıp tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerlediği görüldü.