Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan biri enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak çalışıyoruz," dedi.

Kripto Ticareti Stratejilerinde Hareketli Ortalama Kullanımı Kripto Ticareti Stratejilerinde Hareketli Ortalama Kullanımı

Habertürk TV'de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Bayraktar, doğalgaz faturalarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60'ını devlet olarak biz karşılıyoruz. Bu desteği önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz. Ancak bu, imkan meselesi. Tüketim esaslı bir destek modeline geçmek istiyoruz; çok tüketenin maliyetine katlandığı bir model."

Faturalandırmada yeni döneme ilişkin soruya yanıt veren Bayraktar, "Destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçmeyi hedefliyoruz. Çalışma tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. İstisnaları hesaba katarak hata yapmamaya çalışıyoruz," dedi.

Bayraktar, "Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan biri de enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Enflasyonun düşüşünü hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğunca zamsız götürmek istiyoruz," diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi