Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Johanna Mazibuko, 128 yaşını kutladıktan sonra uzun yaşamının sırrını açıkladı. Mutlu evliliğinin yanı sıra, hayatı boyunca düzenli olarak tükettiği iki besine dikkat çekti. Çocukluğundan beri sık sık tükettiği bu iki besinin sağlıklı yaşamında büyük rol oynadığını belirtti. İşte 128 yaşına ulaşan Mazibuko'nun ömrünü uzatan sırları...
Dünyanın en yaşlı insanlarından biri olarak bilinen Johanna Mazibuko, Güney Afrika'da doğup büyüdü ve 129 yaşına girmeden kısa bir süre önce hayatını kaybetti. 12 kardeşin en büyüğü olan Johanna Mazibuko, ailesiyle birlikte çalıştıkları mısır çiftliğinde doğdu. Çocukluğunu tam olarak hatırlamadığını söylese de, çiftliklerinde sık sık çekirge istilası olduğu zamanları hatırladığını belirtti.
Yaşamının büyük kısmında taze süt ve yabani ıspanak tükettiğini belirten Johanna Mazibuko, bu yaşa gelmesinde beslenme şeklinin etkili olduğunu söyledi. Yıllar geçtikçe beslenme alışkanlıklarının değiştiğini, ancak ıspanak ve süt tüketiminden vazgeçmediğini ifade etti. Uzun yaşam sırlarından biri olarak mutlu evliliğini gösterdi.
Mazibuko'nun 2'si hayatta olan 7 çocuğu var. Ayrıca 50 kadar torunu ve torununun torunu da ailesinde yer alıyor. Çiftlikte çalıştığını ve genellikle yetiştirdikleri besinleri tükettiğini belirtti.
Resmi olarak dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Japon Kane Tanaka, geçtiğimiz günlerde 119 yaşında hayatını kaybetti. Kane Tanaka, 2019 yılında Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmişti. Tanaka'nın puzzle yapmayı sevdiği ve çikolata ile gazlı içecekler tükettiği biliniyordu. Tanaka'nın ölüm sebebi yaşlılıktı; bakım evinde tedavi gördüğü ve 19 Nisan'da hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.
Onun yerine geçen isim ise ilk belirlemelere göre 118 yaşındaki Fransız Rahibe Lucile Andre Randon oldu. Elde edilen bilgilere göre Rahibe, 11 Şubat 1904 yılında dünyaya geldi. Rahibe Andre ile ilgili bir ayrıntı daha var; Rahibe geçen aylarda koronaya yakalanmış ve atlatmıştı.